Παραδοσιακές Συνταγές
Antikythera.gr

Αγριοκάτσικο Κοκκινιστό

Υλικά:
1 ½  κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι, όσο θέλει ο καθένας...
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα κρομμύδια, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτουμε το κατσίκι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας το. Όταν τραβηχτούν τα υγρά από το κρέας προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, βάζουμε τον τοματοπολτό τον οποίο έχουμε διαλύσει σε 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κατσίκι. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας. Σερβίρετε με πιλάφι, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές.

Καλιτσουνάκια με Μυζήθρα

Για την γέμιση:
500 γραμ. μυζήθρα ανάλατη
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μισό φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις δουλείες
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση:
Ανακατέβουμε το λάδι με το αλεύρι,το αλάτι και το ξύδι. Τρίβουμε το μείγμα πολύ καλά και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Με αυτή τη ζύμη ανοιγουμε 2 με 3 φυλλα λεπτα. Με ένα κουπάτ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νεροπότηρο). Αφού ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, βάζουμε στο κάθε στρογγυλό κομμάτι μισή κουταλιά και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο πατώντας το καλά για να μην ανοίξει. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα στραγγιζουμε καλα.

Επιστροφή