Δελτίο Τύπου Ιανουάριος 2008
Antikythera.gr

01/01/2008

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Στο τεύχος 3,Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2007 το περιοδικό «ΠΑΡΑΔΟΣΗ» (διμηνιαία έκδοση για την Πολιτιστική Κληρονομιά) δημοσίευσε  ένα πολύ όμορφο και κατατοπιστικό αφιέρωμα του Αρχισυντάκτη του Ευστρατίου Αθαν. Χαρχαλάκη, σχετικά με το Προσκύνημα του Αγίου Μύρωνος στα Αντικύθηρα, το οποίο μας γέμισε με αισθήματα συγκίνησης. Ο θαυμάσιος λόγος του Αρχισυντάκτη του περιοδικού καθώς και οι φωτογραφίες που κοσμούν το άρθρο παρουσίασαν με τρόπο στρωτό και αληθή, την εύρεση της Εικόνας, τον Βίο του Αγίου καθώς και τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού.

Η Κοινότητα Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά  Αρχισυντάκτη, τον Εκδότη και Διευθυντή του Περιοδικού και  τους εύχεται προσωπική και οικογενειακή  υγεία και ευτυχία.


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»

Στο φύλλο  της 12.07.007 η Εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» έκανε ένα  ειδικό φωτογραφικό  αφιέρωμα για τα  Αντικύθηρα, έχοντας ως τίτλο «Πετώντας με τα φτερά της Αερολέσχης Σούδας». Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Διονύσιος Αν. Προγουλάκης, με σχετικό έγγραφό του  προς τον εκδότη και Διευθυντή της Εφημερίδας αλλά και τον Δημοσιογράφο του άρθρου κ. Γιάννη Κάκανο, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κοινότητας και των κατοίκων του Νησιού για την κατ’ επανάληψη προβολή των Αντικυθήρων.                           

ΝΕΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Μετά την συνταξιοδότηση του Αστυνόμου των Αντικυθήρων κ. Ιωάννη Ε. Κουφογιαννάκη, ο οποίος  υπηρέτησε επί είκοσι (20) συναπτά έτη στον Αστυνομικό Σταθμό Αντικυθήρων   και το οποίο το Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση για την απονομή τιμητικής διάκρισης, τοποθετήθηκε νέος Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού ο Αρχιφύλακας  κ. Τοτονίδης Μηνάς, που από την 13.10.2007 έφθασε στο Νησί και ανέλαβε καθήκοντα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι εύχονται στον καινούργιο Αστυνόμο καλή διαμονή  στο Νησί και καλή επιτυχία στο έργο του.


ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΦΟΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων-Αντικυθήρων, την 22.10.2007  απέστειλε  τα παρακάτω είδη στα Αντικύθηρα ήτοι:

α.- Τριάντα δύο (32) κλινοσκεπάσματα.

β.- Πέντε (5)  μπουφάν και

γ.-  Διακόσια εξήντα τέσσερα (264) κιλά μακαρόνια, τα οποία  διενεμήθησαν στους μόνιμους κατοίκους των Αντικυθήρων   από τον Εφημέριο του Νησιού π. Αντώνιο Φ. Λιγοψυχάκη και την Κοινότητα Αντικυθήρων.

Με σχετική ευχαριστήριο επιστολή του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Προγουλάκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ για την ιδιαίτερη  έμπρακτη φροντίδα και αγάπη του προς τους κατοίκους του Νησιού μας. 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ Ο.Τ.Ε. 

Μετά από την απρόβλεπτη  σοβαρή βλάβη του δικτύου του ΟΤΕ  στα Αντικύθηρα και που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η τηλεφωνική επικοινωνία  σε ολόκληρο το Νησί την 22.12.2007(παραμονές εορτών), ζητήθηκε σχετική βοήθεια από το Λιμεναρχείο της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας  προκειμένου να διατεθεί το πλωτό μέσο της Υπηρεσίας για την άμεση μεταφορά του εξειδικευμένου   συνεργείου του ΟΤΕ καθώς και των απαιτουμένων ανταλλακτικών. Πράγματι  αυθημερόν ο Λιμενάρχης της Νεάπολης, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βατίστας Δημήτριος, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κοινότητας  διέθεσε το πλωτό μέσο της Υπηρεσίας του και έτσι επισκευάσθηκε αυθημερόν η βλάβη αυτή.

Στην ευχαριστήρια επιστολή  προς τον Λιμενάρχη της Νεάπολης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρει μεταξύ των άλλων «Αξιωματικοί με τέτοια  διάθεση προσφοράς  και άμεση ανταπόκριση στα υπαρκτά, πραγματικά προβλήματα των απομακρυσμένων νησιώτικων περιοχών της χώρας μας, όπως είναι και τα Αντικύθηρα προσφέρουν τα μέγιστα στο Κοινωνικό σύνολο και κοσμούν το Λιμενικό Σώμα».

Επιστροφή