Δελτίο Τύπου Φεβρουάριος 2009
Antikythera.gr

01/02/2009

Συγκοινωνία Αντικυθήρων – Διαμόρφωση Δρομολογίων

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων επικοινωνόντας διαρκώς και έχοντας στενή συνεργασία με  τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι προτάσεις της Κοινότητας Αντικυθήρων  ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το νησί των Αντικυθήρων αλλά και να μην υπάρξουν προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων και στην προσέγγιση του Ε/Γ – Ο/Γ «Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ» στο λιμάνι των Αντικυθήρων. Όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία ήταν καθημερινή. Ο πρόεδρος της κοινότητας εκτίμησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναβολή, ακύρωση ή καθυστέρηση του μειοδοτικου διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών με σύμβαση Δημόσιας Μεταφοράς αλλά να υπογραφεί άμεσα η Σύμβαση. Όπως μάλιστα διετύπωσε σε επιστολή του «οι λιγοστοί ακόμα ακρίτες κάτοικοι του νησιού μας δε θα αντέξουν άλλης παραπέρα αναβολής του παρόντος ιδιότυπου αποκλεισμού».

Σοβαρή Βλάβη στο Δίκυτο Δ.Ε.Η

Τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Καμμένο ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων  για τη συνδρομή του υπουργείου του στην μεταφορά εξειδικευμένου συνεργείου της Δ.Ε.Η  με επείγουσα αερομεταφορά με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού προς διόρθωση σοβαρής βλάβης του δικτύου της στο νησί στις 11.1.2009 ύστερα από άμεση κλήση της Κοινότητας προς το υπουργείο. 

Ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων

Τις θερμές ευχαριστίες στο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ εξέφρασε με επιστολή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων για την προσφορά 270 κιλών τροφίμων περίπου που διανεμήθηκαν δωρεάν στους κατοίκους του νησιού από την Ιερά Μητρόπολη Αντικυθήρων.

Παρουσία του αντιπροέδρου της κοινότητας  στη Γ.Σ. της  Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων

Στις 25 Ιανουαρίου 2009 ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Αντικυθήρων κος Σταμάτης Αλοΐζος παρέστη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων» εκπροσώπόντας τον πρόεδρο κο Διονύση Προγουλάκη που λόγω υποχρεώσεών του στη Κοινότητα Αντικυθήρων δεν μπόρεσε να παραστεί. Ο πρόεδρος της Κοινότητας απέστειλε επιστολή προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης με την οποία ενημέρωσε τους Αντικυθήριους της παροικίας των Αθηνών και του Πειραιώς για τις ενέργειες της Κοινότητας, όπως την πορεία των δημοσίων έργων, την επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος και την συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο κ.α. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του σωματείου κο Ιωάννη Γλυτσό για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση στην Κοινότητα.

Δωρεά Πυροσβεστικού στη Κοινότητα

Το κοινοτικό Συμβούλιο Αντικυθήρων συνεδρίασε την 15 Φεβρουαρίου 2009 με θέμα την αποδοχή δωρεάς από τη ΤΕΔΚΝΑ ενός ρυμουλκούμενου Αυτόνομου Πυροσβεστικού Συστήματος, το οποίο αποτελείται από μία ρυμουλκούμενη βάση, μία δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων, κατάλληλη για δασική χρήση. Ομοφώνως οι κοινοτικοί σύμβουλοι απεδέχθησαν την προσφορά και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Ημερολόγιο Αντικυθήρων

Συγχαρητήριες επιστολές συνεχίζει να λαμβάνει η κοινότητα Αντικυθήρων για την έκδοση του ημερολογίου των Αντικυθήρων για το έτος 2009. Το ημερολόγιο έχει καταχωρηθεί στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://filosofow.blogspot.com/ ενώ περισσότερα αναφέρονται σε προηγούμενο δελτίο τύπου.

Ο  «Βιτσέντζος Κορνάρος» στα Αντικύθηρα

Με το Ε/Γ – Ο/Γ «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα συνδέονται από το 2009 τα Αντικύθηρα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές Πειραιώς, Κυθήρων, Γυθείου, Ρεθύμνου, Καστελίου Κισάμου. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1975 στη Δανία, ανήκει στη Λασηθιωτική – Lane Lines, έχει μήκος 128 μ, πλάτος 19,81, βύθισμα 4,50 μ. και ταχύτητα 19 κόμβων. Η χωρητικότητά του είναι 1.100 επιβάτες και 260 αυτοκίνητα επιβατηγά.

Νερόμυλος Ανδρονίκου

Το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη ευχαρίστησε με επιστολή του ο πρόεδρος της κοινότητας για την απόφασή του να συνδράμει οικονομικά στην επισκευή, αναπαλαίωση, ανάδειξη και προβολή του νεότερου μνημείου του νερόμυλου Ανδρονίκου που βρίσκεται στον παράλιο οικισμό Ποταμού Αντικυθήρων. Να αναφερθεί ότι το ίδρυμα απεφάσισε την μερική χρηματοδότηση του έργου αυτού ύστερα από αίτημα του προέδρου της κοινότητας.

Έκδοση περιοδικού “Thalassa RIB”

Η κοινότητα Αντικυθήρων ευχαριστεί τον εκδότη του περιοδικού “Thalassa RIB” κ. Ευγενιτάκη για το υπέροχο αφιέρωμα που έκανε για το νησί των Αντικυθήρων με τίτλο «Στο Τσιριγότο, αλλιώς στα Αντικύθηρα».

Τηλεσκοπικός Γερανός για τους Αλιείς στο λιμάνι Αντικυθήρων

Με αίτημα του στον αρμόδιο αντινομάρχη του Πειραιά κο Σταύρο Μαρκάτο, ο πρόεδρος της κοινότητας ζήτησε την προμήθεια και εγκατάσταση από την Νομαρχία Πειραιά μικρού τηλεσκοπικού γερανού στο αλιευτικό καταφύγιο Αντικυθήρων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αλιεων στην ανέλκυση και καθέλκυση των μικρών αλιευτικών σκαφών.

Δρόμος Δασοπυρυρόσβεσης Φάρου Αντικυθήρων

Δρομολογείται το έργο διάνοιξης του δρόμου δασοπυρόσβεσης προς Φάρο Αντικυθήρων μετά από τον ορισμό επιβλέποντα μηχανικού από την Τ.Υ.Δ.Κ. του Πειραιά

Προυπολογισμός Χρήσης 2009

Στις 13.02.09 ημέρα Παρασκευή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός Χρήσης Οικονομικού Έτους 2009 της Κοινότητας Αντικυθήρων. Παρόντες ευρέθησαν οκτώ σε σύνολο εννέα μελών. Τον προυπολογισμό καταψήφισε ο κοινοτικός σύμβουλος κος Εμμανουήλ Χαρχαλάκης. Τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προυπολογισμό της παρούσας χρήσης, είναι τα παρακάτω:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ + ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ:       =  1.127.423,76 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ + ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ:                        = 1.127.423,76 €

Επιστροφή