Δελτίο Τύπου Μάιος 2008
Antikythera.gr

01/05/2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Το ήδη σοβαρά καταπονημένο από τον ισχυρό σεισμό της 8ης Ιανουαρίου 2006, κτίριο ιδιοκτησίας της Κοινότητας Αντικυθήρων στο οποίο στεγάζεται το Κοινοτικό Ιατρείο αλλά  χρησιμοποιείται και ως κατοικία του Ιατρού μετά και από τον ισχυρό σεισμό  με ένταση 6,5 της κλίμακας Ρίχτερ της 14.02.2008, υπέστη περαιτέρω σοβαρότατες ζημίες, οι οποίες απειλούν άμεσα τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Η Κοινότητα  ανέλαβε  και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυθήρων όλες τις άμεσες ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου προσωρινά  να στεγαστεί το Κοινοτικό Ιατρείο σε άλλο κατάλληλο ιδιωτικό κτίριο, αναλαμβάνοντας επίσης  και μέρος της σχετικής δαπάνης μίσθωσης του κτιρίου.

Παράλληλα  υπέβαλε προς τις αρμόδιες Υπηρεσίας  σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου  από πρόγραμμα αντιμετώπισης  ζημιών και  καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες. Σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Προγουλάκης, με το Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, για διάφορα θέματα που απασχολούν τα Αντικύθηρα, τέθηκε  και το θέμα της χρηματοδότησης για την επισκευή του Ιατρείου.

Πράγματι το αίτημα της Κοινότητας έγινε αποδεκτό από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά στη συνεδρίαση της 31.03.2008 και αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου με τον ειδικό τίτλο "Ανακατασκευή του παλαιού Κοινοτικού Ιατρείου Αντικυθήρων" με ποσό 200.000,00 € .

Το θέμα συζητήθηκε επίσης εκ νέου στο Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο έλαβε ομόφωνη απόφαση σχετικά με την υπογραφή «Προγραμματικής Σύμβασης» με τη Νομαρχία για την επιχορήγηση και εκτέλεση του παραπάνω έργου.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Την 3.5.2008 επισκέφθηκε τα Αντικύθηρα αντιπροσωπεία του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος, αποτελούμενη από 15 άτομα με 3  τρία σκάφη και συνοδευόμενη από την Έπαρχο Κυθήρων κ. Χριστίνα Φατσέα. Η Κοινότητα κατά τον κατάπλου  των σκαφών και της αντιπροσωπίας οργάνωσε μία μικρή υποδοχή στο λιμάνι αλλά και στο Γραφείο της Κοινότητας, όπου ο Πρόεδρος της Κοινότητας επέδωσε στον Πρόεδρο του Ομίλου Φ.Σ.Ε. κ. Τάσο Πορτοκάλογλου, μία αναμνηστική πλακέτα με τον περίφημο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» από τις εκδόσεις φιλοτελισμού των ΕΛ.Τ.Α, καθώς και άφθονο έντυπο υλικό από τις εκδόσεις της Κοινότητας σχετικό με τα Αντικύθηρα (χάρτες, αφίσες κ.λ.π.)

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Πρόεδρος του Ο.Φ.Σ.Ε απευθυνόμενος προς τον κ. Πρόεδρο της Κοινότητας, μεταξύ των άλλων αναφέρει «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο, στους κατοίκους του νησιού και σε εσάς προσωπικά για την υπέροχη φιλοξενία που μας επιφυλάξατε κατά  την επίσκεψή μας στα πανέμορφα Αντικύθηρα ευελπιστώντας ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει αφετηρία για τη διοργάνωση και στο μέλλον κοινών εκδηλώσεων για περαιτέρω σύσφιξη δεσμών ανάμεσα στην ηπειρωτική και τη νησιώτικη Ελλάδα».

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ

Υλοποιώντας τον Προϋπολογισμό της Κοινότητας 2008,το Κοινοτικό Συμβούλιο Αντικυθήρων ανέθεσε με ομόφωνες αποφάσεις του την κατασκευή των παρακάτω έργων:

Βελτίωση βατότητας ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου  (δαπάνης 6.900,00 €)

Κατασκευή έργων πυρασφάλειας στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων  (δαπάνης 6.900,00 €)

Συντήρηση και επισκευή δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης (δαπάνης 6.900,00 €)

Τσιμεντόστρωση δρόμου Βορείου τμήματος Οικισμού Ποταμού (δαπάνης 6.900,00 €)

Προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων και ανταλλακτικών αναμεταδοτών Τηλεόρασης δαπάνης 1.149,86 €.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤV ΖΑΠΙΝΚ

 «Τόπος ηρεμίας, ένας πραγματικός παράδεισος για αληθινές διακοπές χωρίς θόρυβο και πολυκοσμία»

Αντικύθηρα «Ανοιξιάτικη μαγεία»

Το περιοδικό «TV ΖΑΠΙΝΓΚ»  - τεύχος 85 - δημοσίευσε ένα πολύ κατατοπιστικό αφιέρωμα της Δημοσιογράφου Κατερίνας Γιακαλή για το νησί και τους φιλόξενους κατοίκους του. Ο θαυμάσιος λόγος της Δημοσιογράφου μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που της παραδόθηκε από το αρχείο της Κοινότητας, καθώς επίσης  και η  ειδική αναφορά του δημοσιεύματος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου του Νησιού μας Ιερομάρτυρα   Μύρωνα  μας γέμισαν  με αισθήματα συγκίνησης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Κοινότητας κ. Διονύσιος Προγουλάκης, με επιστολή του ευχαρίστησε θερμά τον Αρχισυντάκτη, τον Εκδότη  του Περιοδικού «ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ» καθώς και την Δημοσιογράφο και συντάκτρια του δημοσιεύματος κ. Κατερίνα Γιακαλή.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Σε ειδικό έλεγχο για την διαπίστωση ή μη της  σωστής λειτουργίας  του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) Αντικυθήρων , προέβη το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Κυθήρων. Κατά την διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η άρτια λειτουργία του χώρου καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση του διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς κ.λ.π.

Επιστροφή