Δελτίο Τύπου Ιούνιος 2008
Antikythera.gr

01/06/2008

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (2007-2013)

Η Κοινότητα Αντικυθήρων, συμμετέχει  στην γενικότερη μελέτη για την ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας Αττικής (Επιχειρησιακό Σχέδιο)  που έχει αναθέσει η Περιφέρεια Αττικής  στη εταιρεία Planet A.E. στο οποίο με βάσει την επεξεργασία δευτερογενών πηγών γίνεται μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης για το σύνολο της περιοχής ,περιγράφοντας σε ειδικό ερωτηματολόγιο το αναπτυξιακό προφίλ του νησιού εξειδικεύοντας και ιεραρχώντας τα προβλήματα και τις απειλές αφενός, και τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα και της ευκαιρίες αφετέρου καθώς και τις προτεραιότητες για αναπτυξιακά έργα κατά τομέα και άξονα που θεώρησε αναγκαία για τα Αντικύθηρα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.

Το μηνιαίο πανελλήνιο περιοδικό «Αυτοδιοίκηση» στο τεύχος 41 (Μάιος 2008),δημοσίευσε φωτογραφία από τα Αντικύθηρα (Καμαρέλα) και  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Αντικύθηρα και στους κατοίκους του, καθώς και  στο πολύ σημαντικό πλούτο σε αρχαιολογικά ευρήματα  και αξιοθέατα. Ειδική αναφορά γίνετε για το περίφημο χάλκινο άγαλμα του Εφήβου των Αντικυθήρων και στον Αστρολάβο (πρώτος γνωστός υπολογιστής στη παγκόσμια ιστορία ) που εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΕΚΦΡΑΣΗ  ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΩΝ

Σε σχετικό συλλυπητήριο τηλεγράφημα του, προς τους οικείους του εκλιπόντος την 22.06.08 Δικηγόρου «Παρά Αρείω Πάγω» Σπύρου Στρατηγού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Α. Προγουλάκης, αναφέρει μεταξύ των άλλων «…Παρακαλούμε δεχθείτε τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντικυθήρων, εμού προσωπικά  αλλά και όλων των κατοίκων του Νησιού μας για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού σε όλους μας, Συνεργάτη και Φίλου, Δικηγόρου

Παρά Αρείω Πάγω» Σπύρου Στρατηγού… Η επί μισό περίπου αιώνα ανιδιοτελή προσφορά του στη μικρή και απομακρυσμένη Κοινότητα μας και τους κατοίκους της, είχε καθοριστική σημασία στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, Η μνήμη του θα μείνει αιωνία στη ψυχή όλων μας».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Το Ελληνικό δίκτυο Μικρών Νησιών, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα «MEDISOLAE-3D Islands» μετά από σχετικό αίτημα της Κοινότητας Αντικυθήρων, επέλεξε και τα Αντικύθηρα ως πεδίο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο αποσκοπεί στη προβολή των νησιών που συμμετέχουν ,αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια ειδική ιστοσελίδα (site www.3d-islands.eu) η οποία θα είναι συμβατή με τα μεγαλύτερα site και τους κόμβους πλοήγησης  στον κόσμο. Σε αυτή προβλέπεται να παρουσιαστούν και να απεικονιστούν  σε τρισδιάστατη 3D όλα τα σημεία του νησιού που ενδιαφέρουν  έναν επισκέπτη.

Επιστροφή