Δελτίο Τύπου Ιούλιος 2008
Antikythera.gr

01/07/2008

ΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Για την  επέκταση του δικτύου της Δ.Ε.Η προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν τα αντλιοστάσια ύδρευσης στην περιοχή «Μύλοι» και στην περιοχή «Λυζιανά» καταβλήθηκαν από την Κοινότητα στην ΔΕΗ τα παρακάτω ποσά.

1.-Επέκταση δικτύου ΔΕΗ στην περιοχή «Μύλοι» ποσό 7.466,08 € και

2.-Επέκταση δικτύου ΔΕΗ στην περιοχή «Λυζιανά» ποσό 1.971,οο €.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ»  ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.

Η ημερήσια εφημερίδα του Πειραιά « Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» στο φύλλο της Τρίτης (15.07.2008) δημοσίευσε, αρκετές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το Νησί  σε  ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα για τα Αντικύθηρα, του Γεωπόνου Στυλιανού Σπ. Μεγαλοοικονόμου, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά   στο Νησί και τους κατοίκους του, καταχωρούνται  ιστορικά στοιχεία, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην μετανάστευση των κατοίκων που άρχισε κυρίως μαζικά από το 1960. Επίσης ειδική αναφορά γίνεται στην μετανάστευση των αποδημητικών πουλιών, τον Επιστημονικό Σταθμό παρατήρησης αυτών που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό από την Κοινότητα.

Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στις αρχαιότητες του Νησιού, που κοσμούν το

Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών και ειδικότερα στον Αστρολάβο (Μηχανισμό των Αντικυθήρων) για τον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον και μεγάλη περιέργεια για την λειτουργία του, ιδία μεταξύ των μαθητών των σχολείων, διεθνώς.

Η 10η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Στη  10-η  προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντικυθήρων που πραγματοποιήθηκε την 21.07.2008  και ώρα 6 μμ. λήφθηκαν συνολικά εννέα (9) αποφάσεις εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν την ανάθεση σπουδαίων και σημαντικών έργων ή εργασιών αλλά και την παραλαβή διαφόρων προμηθειών  σε είδη τα οποία κρίθηκαν αναγκαία για την περαιτέρω ομαλή υλοποίηση του Προϋπολογισμού της Κοινότητας, καθώς και  για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Στην ίδια παραπάνω συνεδρίαση του, το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με σκοπό να απονεμηθούν από την Κοινότητα τιμητικές διακρίσεις στα παρακάτω πρόσωπα:

1.-Ιταλό Ιατρό ferruccio Miraglia,ο οποίος κατά την διάρκεια του Β΄. Παγκοσμίου Πολέμου παρέμεινε στα Αντικύθηρα για αρκετό χρονικό διάστημα και αποστολή του ήταν να παρέχει τις υγειονομικές του υπηρεσίες στους άνδρες του εδρεύοντος στα Αντικύθηρα Ιταλικού Λόχου και που πέραν από την φροντίδα του αυτή παρείχε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους κατοίκους των Αντικυθήρων, στο χρονικό αυτό διάστημα.

Πενήντα δύο χρόνια μετά  ο Γιατρός Ferruccio Miraglia επέστρεψε στα Αντικύθηρα για να ανταμώσει τους κατοίκους του νησιού  και να περπατήσει στα ίδια μονοπάτια που τόσα χρόνια νοσταλγούσε.

Η αγάπη του για τα Αντικύθηρα, η προσφορά του στους κατοίκους παρά τις συνθήκες και τις συγκυρίες της εποχής, καθώς επίσης και η ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα αποπνέουν ανθρωπιά και μεγαλοψυχία.

2.-Μύρωνα Παύλου Αλεβιζάκη, Επίτιμο Πρόεδρο του Σωματείου των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓ. ΜΥΡΩΝ» που εδρεύει στον Πειραιά, για την σημαντική και πολύχρονη προσφορά του, στον λαό των Αντικυθήρων αλλά και για την επί μισό και πλέον αιώνα άοκνη βοήθεια και συμπαράσταση του  στην από κοινού  με την Κοινότητα Αντικυθήρων επίλυση πολλών και δύσκολων υποθέσεων, καθώς και στην δρομολόγηση  των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έγιναν στο νησί.

3.-Παναγιώτη Μύρωνος Πατεράκη, Επίτιμο Πρόεδρο του Σωματείου των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓ. ΜΥΡΩΝ» που εδρεύει στον Πειραιά για την επίσης σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στον λαό των Αντικυθήρων και για την επί μισό  και πλέον αιώνα άοκνη  βοήθεια και προσφορά του σε μεγάλα έργα για τον τόπο, αλλά και για την εκ θεμελίων ανακατασκευή του οικήματος που ευρίσκεται στο Καψάλι Κυθήρων, το οποίο έχει σημαντικά συμβάλλει στην βελτίωση της διαμονής όλων των Αντικυθηρίων στα Κύθηρα.

Επιστροφή