Διαμαρτυρία για τη Συγκοινωνία
Antikythera.gr

05/09/2008

ΘΕΜΑ:  Διαμαρτυρία για τη συστηματική ματαίωση δρομολογίων προς και από Αντικύθηρα

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Αγανακτισμένοι για την εκ συστήματος ματαίωση πολλών προγραμματισμένων δρομολογίων προς και από Αντικύθηρα ,οι μόνιμοι κάτοικοι, οι παρεπιδημούντες τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί  μας, το προσωπικό των συνεργείων  που εκτελούν δημόσια έργα, απευθυνόμαστε σε σας με την παράκληση να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να τεθεί τέρμα στον εμπαιγμό όλων μας ως προς την συγκοινωνία με το νησί μας.     

Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται η άνευ αποχρώντος λόγου ματαίωση δρομολογίων πράγμα που δεν συνέβαινε παλιά ούτε και όταν ελλείψει προβλήτας η αποεπιβίβαση γινόταν με βάρκες !

Σε πρόσφατη ματαίωση προγραμματισμένου δρομολογίου προς το Νησί μας την Κυριακή 31.08.2008 επέστρεψαν πίσω στα Κύθηρα οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων  της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι άνδρες της φρουράς,   τα αυτοκίνητα συνοδείας ,καθώς και όλοι οι άλλοι επιβάτες. Ως αποτέλεσμα   της παραπάνω ματαίωσης του δρομολογίου ήταν να αναβληθεί   επ΄ αόριστον η προγραμματισμένη για την 03.09.2008 επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στα Αντικύθηρα.

Φυσικά κανείς δεν υποστηρίζει ότι υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορεί να γίνει προσέγγιση, όμως αυτές οι φορές είναι πολύ λιγότερες από όσες μέχρι σήμερα δεν έχει προσεγγίσει το πλοίο .

Το λιμάνι των Αντικυθήρων ,εκτιμούμε ότι έχει πρόβλημα μόνο με ανέμους βόρειους  έντασης πάνω από 7 bf .Τώρα γιατί  τα μισά σχεδόν  προγραμματισμένα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται και μάλιστα όταν μέσα στο λιμάνι μας υπάρχουν και παραμένουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα από πλευράς καιρικών συνθηκών  αρκετά αλιευτικά σκάφη  αλλά και διάφορα άλλα σκάφη αναψυχής, ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρόβλημα εν γένει δεν είναι μόνο θέμα  Πλοιάρχων οι οποίοι καλούνται να προσεγγίσουν σε δύσκολα αναμφισβήτητα λιμάνια με τα «ΚΑΠΗ» Πλοία τους, αλλά και των  εκάστοτε πλοιοκτητριών εταιρειών που κυρίως προσβλέπουν  όπως εκ των πραγμάτων  διαφαίνεται στις παχυλές επιδοτήσεις και αδιαφορούν για την εξυπηρέτηση των λιγοστών ακόμα ακριτών κατοίκων του Νησιού μας  που καρτερικά επιμένουν να υψώνουν στο βράχο τους την Ελληνική μας Σημαία.      


Με  ιδιαίτερη Τιμή

Ο Πρόεδρος της ΚοινότηταςΕπιστροφή