Η ομιλία του προέδρου της Κοινότητας στο πανηγύρι
Antikythera.gr

27/08/2010

Παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου της Κοινότητας Αντικυθήρων κου Διονύση Προγουλάκη στο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνος στις 17 Αυγούστου 2010.

«Σεβασμιώτατε, αιδεσιμότατοι, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλες και φίλοι, αγαπητοί προσκυνητές από την Κρήτη, τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο, από τη μακρινή Αυστραλία και όπου γης, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα γιορτάζουμε τον Άγιο Μύρωνα. Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές και τα χρόνια πολλά από την κυρία έπαρχο, τον κύριο δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Κυθήρων, τον πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας, τους διοικητές λιμεναρχείων Νεαπόλεως, Αγίας Πελαγίας και Καψαλίου, διότι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαρία Κουμέσου – Κατσανέβα που ήλθε από την Αυστραλία, αποκλειστικά για να κάνει το πανηγύρι και να της ευχηθώ περαστικά σε ένα πρόβλημα υγείας που έχει. Επίσης να ευχαριστήσω τον πάτερ Αντώνιο, την εκκλησιαστική επιτροπή και όσους βοήθησαν για να γίνει το πανηγύρι. Επίσης να ευχαριστήσω τον κο Άρη Τσαραβόπουλο και την ομάδα του που και φέτος συνεχίζουν τις έρευνες στο κάστρο. Στις 5 η ώρα θα έχει ξενάγηση στον Ξηροπόταμο.

Παρακαλώ τον σεβασμιότατο να έλθει για ένα χαιρετισμό και να παραλάβει ένα μικρό δώρο αγάπης.

Παρακαλώ τον κο Ιωάννη Γλυτσό, πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων και μέλος της Επιτροπής, της Εγχωρίου Περιουσίας, να έλθει για ένα χαιρετισμό.

Κοντά μας είναι ο δημοσιογράφος κος Ηλίας Προβόπουλος, ο οποίος κάνει ρεπορτάζ για τα πανηγύρια του Αιγαίου και γράφει στην εφημερίδα Έθνος».

Αναγνώστηκε επίσης από τον πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων ο χαιρετισμός της διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κας Μαυραγάκη Λίας, με τον οποίο εξηγούσε την απουσία της λόγω της πυρκαγιάς, αφού έπρεπε να συνδράμει με κάθε τρόπο στην άψογη λειτουργία του υγειονομικού δυναμικού στις δύσκολες ώρες που πέρασαν τα Κύθηρα. Η κυρία Μαυραγάκη εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και το ενδιαφέρον της για την υγειονομική κάλυψη των Αντικυθήρων και ευχαρίστησε την ιατρό των Αντικυθήρων κα Μίγκλη.Επιστροφή