Δελτίο Τύπου για το μήνα Οκτώβριο
Antikythera.gr

23/10/2009

Επικοινωνία με τους Νεοεκλεγέντες Βουλευτές
Συγχαρητήριο επιστολή για την εκλογή τους ως βουλευτές της Α’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιώς, απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Αντικυθήρων Διονύσιος Προγουλάκης, στους κ.κ. Δημήτρη Καρύδη,  Μανώλη Μπεντενιώτη, Βασίλη Μιχαλολιάκο, Αποστολάτο Βαΐτση (Βάη), Διαμάντω Μανωλάκου και Δρίτσα.

Δημοσίευμα στο Auto Τρίτη
«Πάμε Αντικύθηρα» είναι ο τίτλος του εκτενούς αφιερώματος που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Auto Τρίτη», τεύχος 9ης Ιουνίου 2009. Στις σελίδες του δημοφιλούς περιοδικού γίνεται λόγος για τη ζωή στα Αντικύθηρα, τα αξιοθέατα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αφορά την δραστηριότητα του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων που λειτουργεί στο νησί, με την ευθύνη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη.

Τροποποίηση Δρομολογίων για τις Εκλογές
Τροποποιήθηκαν, ύστερα από αίτημα της κοινότητας Αντικυθήρων, εκτάκτως, τα δρομολόγια του πλοίου της άγονης γραμμής «Βιτσέντζος Κορνάρος» για τις ημέρες των εθνικών εκλογών ώστε να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, τη μεταφορά δικαστικού αντιπροσώπου, φρουράς, του εκλογικού σάκου, καθώς επίσης των ετεροδημοτών. Έτσι υπήρξαν προσεγγίσεις  την Παρασκευή 2 Οκτώβρη και Κυριακή 4 Οκτώβρη.

Άμεση Προώθηση Αναγκαίων Έργων
Την άμεση υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Κοινότητας Αντικυθήρων και Νομαρχίας Πειραιά αιτήθηκε προς τον νομάρχη κ. Μίχα ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κος Προγουλάκης στις 8 Αυγούστου 2009. Οι εν λόγω συμβάσεις αφορούν τα έργα με ειδικό τίτλο «Ασφαλτόστρωση Περιφερειακού δρόμου Οικισμού Ποταμού νήσου και κοινότητας Αντικυθήρων» και «Συνέχιση Διάνοιξης δρόμου προς Φάρο Απολυτάρας, Νήσου και Κοινότητας Αντικυθήρων». Τα έργα αυτά κρίνονται αναγκαία και επιβεβλημένα κυρίως για λόγους ανάδειξης και βελτίωσης του οικισμού και για λόγους πυρασφάλειας του νότιου τμήματος αντίστοιχα. 

Αυτοματισμοί στην Ύδρευση
Υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της κοινότητας Αντικυθήρων κου Διονύσιου Προγουλάκη και του ανάδοχου του έργου «Ηλεκτρομηχανολογικός Εξοπλισμός Ύδρευσης» η σύμβαση ύψους € 44.221,16. Η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Κοινότητας.

Ανάθεση Έργων
Με ομόφωνες αποφάσεις του, το κοινοτικό συμβούλιο ανέθεσε την εκτέλεση των παρακάτω έργων, ήτοι:

α) Τσιμεντόστρωση τμημάτων δρόμου στον οικισμό Χαρχαλιανά, δαπάνης € 6.900

β) Επέκταση του δικτύου ύδρευσης προς Καμαρέλα με δύο επί μέρους αναθέσεις συνολικής δαπάνης € 13.800

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, ανακοινώθηκε στην Κοινότητα, χρηματοδότηση ύψους € 5.870 για κάλυψη δαπανών και διαφόρων επισκευαστικών εργασιών του Ελικοδρομίου Αντικυθήρων.

Εκδρομή Κυθηρίων στα Αντικύθηρα
Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Αντικύθηρα από 45 Κυθήριους με το ταχύπλοο «Αλέξανδρος» του Σπύρου Αθ. Κασιμάτη. Διοργανωτές της εκδρομής ήταν οι Μηνάς Ι. Μεγαλοκονόμος, ιδιοκτήτης του κεντρικού καφενείου στο Λιβάδι και Γεώργιος Δ. Κασιμάτης, συνταξιούχος των ΕΛ.ΤΑ Κυθήρων. Στις 5 το απόγευμα, οι Κυθήριοι αναχώρησαν από το λιμάνι του Καψαλίου και το ταξίδι συμπεριλαμβανόμενης και της ξενάγησης στο Πρασονήσι ήταν διάρκειας μίας ώρας. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Προγουλάκης επέδωσε στους διοργανωτές αντίστοιχα, μία ιερή εικόνα του Αγίου Μύρωνα και ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων». Κατά την παραμονή στα Αντικύθηρα οι εκδρομείς φύτεψαν συμβολικά στο νησί ένα δέντρο σε σημείο που υπέδειξε η Κοινότητα προς ένδειξη αγάπης και ανάμνησης της εκεί επισκέψεώς τους. Οι ντόπιοι με χαρά διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους και έτσι οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν σε όλο το νησί. Ο άριστος μάγειρας και ταβερνιάρης κ. Μύρωνας Πατακάκης ετοίμασε τα εδέσματα – κοκκινιστό ντόπιο κατσικάκι, βραστή γίδα με κρητικό γαμοπίλαφο. Τα ποτά του δείπνου προσφέρθηκαν από την Κοινότητα. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότητας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδρομής, τον κυβερνήτη του σκάφους Σπύρο Κασιμάτη και ευχήθηκε προς όλους να είναι καλά και να ξανακάνουν σύντομα προς τα Αντικύθηρα κι άλλες εκδρομές! Η διασκέδαση στην ταβέρνα κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ζωντανή μουσική. Το ταξίδι έγινε με άριστο καιρό και με την Πανσέλληνο να καθρεφτίζεται στα νερά της θάλασσας των Κυθήρων.

Κύθηρα


Κύθηρα

 


Κύθηρα

 

Επιστροφή