Δελτίο Τύπου Ιούνιος 2009
Antikythera.gr

27/06/2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Μονοσέλιδο αφιέρωμα στα Αντικύθηρα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» τεύχος 485 τον Ιούνιο του 2009. Στο κείμενο αναφέρονται όλες οι σχετικές πληροφορίες για να επισκεφτεί κανείς τα Κύθηρα.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009

τις αιτήσεις τους υπέβαλαν οι γεωργοκτηνοτρόφοι της Κοινότητας Αντικυθήρων για την ενεργοποίηση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν (εξισωτικές αποζημιώσεις και δικαιώματα παραγωγής αιγοπρόβειου κρέατος). Όλες τις αιτήσεις καθώς και τα λοιπά δικαιολογητικά των δικαιούχων κατέθεσε με εξουσιοδότηση ο γραμματέας της κοινότητας κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

Με απόφαση του υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη λειτουργεί και επίσημα το Ελικοδρόμιο Αντικυθήρων από την 2 Ιουνίου του 2009. Η άδεια που χορηγήθηκε στην Κοινότητα Αντικυθήρων ορίζει ότι το ελικοδρόμιο μπορεί να δεχτεί ελικόπτερα μέγιστου ολικού μήκους 18 μέτρων, για την εκτέλεση μη τακτικών πτήσεων, με κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR) κατά τη διάρκεια ημέρας και νύκτας. Η ισχύς της άδειας είναι αορίστου χρόνου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Ε.Δ.Κ

Την Τ.Ε.Δ.Κ Αττικής ενημέρωσε και ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας σχετικά με την τοποθέτηση της δεξαμενής δασοπυρόσβεσης χωρητικότητας 15.000 lt που δωρίθηκε στην τελευταία στις αρχές του χρόνου. Η δεξαμενή τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Καντιλιανά και είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο νομάρχης Ρεθύμνης Γιώργης Παπαδάκης ενημερώνει τους πολίτες μέσω της τοπικής εφημερίδας «Κρητική Ενημέρωση», για τις προσπάθειες δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης με σκοπό την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά  – Ρέθυμνου. Θεωρεί μάλιστα την γραμμή Ρέθυμνο – Κίσσαμος – Κύθηρα – Πειραιάς, μη εξυπηρετική για τους Ρεθυμνιώτες.

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κος Διονύσης Προγουλάκης ευχαριστεί το λιμεναρχείο Βοιών Λακωνίας για την μεταφορά δικαστικού αντιπροσώπου καθώς και έξι αστυνομικών στα Αντικύθηρα με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος, την ημέρα των Ευροεκλογών, για την εύρυθμη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στο νησί των Αντικυθήρων.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Αντικυθήρων κος Προγουλάκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου υπέγραψε με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπο Μανιάτη δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την ολοκλήρωση των εργασιών των παρακάτω έργων:

1. Βελτίωση Βατότητας Κεντρικής Οδού, νήσου Αντικυθήρων, € 20.500 και

2. Κατασκευή λιθοδομών στον κεντρικό δρόμο, € 13.500

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Την προώθηση ενός σημαντικού σχεδίου για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στα Αντικύθηρα διαμηνύει  με επιστολή του στον πρόεδρο του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων κ. Οικονομόπουλο και στην προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κυρία Λυγκούρη, ο πρόεδρος των Αντικυθήρων κος Διονύσης Προγουλάκης. Ύστερα από δέκα έτη συνεχούς αρχαιολογικής έρευνας και με την αποκάλυψη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων ο πρόεδρος τονίζει την ανάγκη δημιουργίας του Πάρκου, η οποία θα συμβάλει στην προσπάθεια διατήρησης ενός ικανοποιητικού ρεύματος στο νησί των Αντικυθήρων το οποίο βρίσκεται στα όρια της ερήμωσης από τον εντόπιο πληθυσμού. Παράλληλα ο πρόεδρος ζήτησε τη συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών και για τη φετινή χρονιά.