Τουριστικός Οδηγός
Antikythera.gr

Το νησί ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής (Ν.Α Πειραιά). Συνδέεται με τακτικά δρομολόγια με τον Πειραιά (9,5ώρες), το Γύθειο Λακωνίας (5ώρες), τα Κύθηρα (2 ώρες), τη Νεάπολη Λακωνίας (4,5ώρες) και το Καστέλλι Κισσάμου της Κρήτης (2ώρες). Η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων έφτασαν στα Αντικύθηρα στα τέλη του 18ου και του 19ου αιώνα από την περιοχή της Κισσάμου και των Σφακίων της Κρήτης.

Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους είναι η περιοχή της Καμαρέλας. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, όπου το μπάνιο στη θάλασσα γίνεται αληθινή απόλαυση. Επίσης, την πεντακάθαρη θάλασσα μπορείτε να απολαύσετε στην παραλία του Ξηροπόταμου και στα Χάλαρα.

Στα Αντικύθηρα υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένας κοινοτικός ξενώνας. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινότητα και τον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού. Στα δύο γραφικά ταβερνάκια του Ποταμού, θα γευθείτε παραδοσιακές νοστιμιές, όπως το ντόπιο αγριοκάτσικο, το φρέσκο ψάρι και το ντόπιο κρασί. Φεύγοντας μην παραλείψετε να αγοράσετε ντόπιο μέλι, 100% θυμαρίσιο!

Η πρόσβαση στα Αντικύθηρα είναι πολύ εύκολη σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Τα δρομολόγια και τις ώρες αφιξαναχωρήσεων του πλοίου της γραμμής μπορείτε να πληροφορηθείτε από το Λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων (27360 33280), το Λιμενικό Φυλακίο Διακοφτίου Κυθήρων (27360 34222), καθώς και από τα Λιμεναρχεία Γυθείου, Νεάπολης, Κισσάμου, Καλαμάτας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, αλλά και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Το αλιευτικό καταφυγίο του νησιού, μέσα στον μεγάλο φυσικό κόλπο του Ποταμού,  μπορεί να φιλοξενήσει μικρό αριθμό τουριστικών και αλιευτικών σκαφών. Στον Ποταμό υπάρχει καρτοτηλέφωνο και το νησί καλύπτεται επαρκώς από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το ελικοδρόμιο και γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Το νησί διαθέτει αρκετά καλό οδικό δίκτυο.