Δραστηριότητες
Antikythera.gr

Πεζοπορία

Προτείνεται η επίσκεψη στα αξιοθέατα του νησιού με πεζοπορία. Η επίσκεψη στο Φάρο της Απολυτάρας μέσω του μονοπατιού είναι τρομερή εμπειρία, το τοπίο πραγματικά εκστατικό και άγριο. Ο επισκέπτης θα συναντήσει έκπληκτος, στο μονοπάτι προς το φάρο, μέρη όπως το Καραβοστάσι, τα Δώματα κ.α. Μην ξεκινήσετε χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τους κατοίκους. Η διαδρομή μπορεί να είναι όμορφη, για κάποιον που δεν γνωρίζει τα μέρη, όμως, μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Φαγητό

Στα δύο γραφικά ταβερνάκια του Ποταμού, θα γευθείτε παραδοσιακές νοστιμιές, όπως το ντόπιο αγριοκάτσικο, το φρέσκο ψάρι και το ντόπιο κρασί. Κατά το βράδυ μαζεύονται όλοι να απολαύσουν τους μεζέδες και να πιουν άφθονο κρασί.

Φεύγοντας από τα Αντικύθηρα μην παραλείψετε να αγοράσετε ντόπιο μέλι, 100% θυμαρίσιο!

Μπάνιο

Η όμορφη παραλία του Ξηροπόταμου βρίσκεται ανατολικά του Ποταμού, κοντά στην Αρχαία Αίγιλα. Μπάνιο μπορείτε να κάνετε και στα Χάλαρα, που βρίσκονται στον Ποταμό. Όμως εκεί που πραγματικά θα γοητευθείτε είναι στην Καμαρέλα. Ένα σύμπλεγμα βράχων, που μόνο η φύση μπορεί να συνθέσει, ένας μικρός κολπίσκος, με τη θάλασσα να παιχνιδίζει στις μικρούς σχηματισμούς των βράχων, εντυπώνονται για πάντα μέσα στη σκέψη και την ανάμνηση. Πολύ δύσκολο να συναντήσεις αλλού την ομορφιά της Καμαρέλας.

Αν έχεις όρεξη για μπάσκετ ή βόλεϊ, πάρε την παρέα σου και πήγαινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ). Βρίσκονται λίγο μετά τη στροφή προς Χαρχαλιανά, στον κεντρικό δρόμο.